نکاتی درباره خرید آکواریوم برای خانه

نکاتی درباره خرید آکواریوم برای خانه

1092

آکواریوم محیط کوچک یا بزرگ مصنوعی برای نگهداری آبزیان است. این محیط در واقع ظرفی شیشه‌ای است که معمولا ماهی در آن نگه داشته می‌شود.
سلب‌ مسئولیت: تحریریه‌ی زومیت در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.
افراد و خانواده‌های زیادی تمایل به نگهداری حیوانات در منزل دارند، ماهیان به علت راحتی نگهداری و طبعا بی‌سروصدا بودنشان از محبوبیت زیادی برخوردارند و بسیاری از افراد در خانه یا محل کار یک یا چند ماهی را در آکواریوم‌ها نگه می‌دارند.
اگر شما هم به دنبال خرید آکواریوم هستید بهتر است این موارد را درباره آن‌ها بدانید:
اجزای تشکیل دهنده آکواریوم
آکواریوم که کلمه انگلیسی (aquarium) است و در زبان فارسی به نام آبزی‌دان هم خوانده می‌شود، از تانک یا همان آکواریوم، پایه یا سطح مقاومی که این وسیله رویش باید مستقر شود، وسایل هوادهی که عبارتند از پمپ هوا، شلنگ هوا و ترمینال، سنگ هوا، وسایل فیلتراسیون که شامل تاپ فیلتر، فیلتر کفی، فیلتر سطلی و گپ می‌شود و همچنین بخاری آکواریوم برای تنظیم دمای آب، دماسنج و شن که کف آکواریوم ریخته می‌شود، تشکیل شده است.
ضمن اینکه بخاری آکواریوم به دو دسته اتومات و غیر اتومات تقسیم می‌شود، با این وسیله و به همراه دماسنج باید مراقب باشید تا دمای داخل آکواریوم بین ۲۸ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم باشد تا ماهی‌ها بتوانند رشد و زیستگاه مطلوبی داشته باشند و بیمار نشوند.
خرید آکواریوم
آکواریوم برای تزئین خانه یا محل کار بسیار مناسب است؛ به‌خصوص به دلیل آب و ماهی درون آن، با تماشای آن حس خوب و خوشایندی به شما دست خواهد داد. 
اگر برای اولین بار می‌خواهید آکواریومی تهیه کنید بهتر است از آکواریوم کوچکی شروع کنید و چند ماهی ارزان‌قیمت درون آن بیندازید. برای نگهداری ماهی‌های درون آکواریوم باید از فروشنده آن‌ها در مورد غذایی که می‌خورند و طریقه نگهداری آن‌ها اطلاعات کاملی بگیرید. مثلا برخی ماهی‌ها ساکن آب شیرین هستند، بعضی آب شور، بعضی از آن‌ها گوشت‌خوار، بعضی طول عمر زیادی دارند و … بنابراین باید اطلاعات کاملی درباره آن‌ها داشته باشید تا بتوانید برای مدت طولانی آن‌ها را در کنار خود در محل زندگی‌تان داشته باشید.
همچنین به خاطر داشته باشید که هیچگاه نباید آکواریوم را با مواد شوینده مانند صابون و شامپو بشویید و تنها برای تمیز کردن آن باید از آب و نمک استفاده کنید. ضمن اینکه گاهی هم برای از بین بردن رسوب‌هایی که از تبخیر آب ایجاد می‌شوند، می‌توانید از تفاله آبلیمو استفاده کنید بدین صورت که تفاله‌ها را روی محل‌هایی که رسوب آب گرفته بگذارید و بعد از چند دقیقه آن‌ها را با دستمال تمیزی پاک کنید و در آخر با آب و نمک شستشو دهید.
برای تزئینات داخلی آکواریوم هم مراقب باشید تا از وسایل تیز و برنده و همچنین وسایلی از جنس آهن، آلومینیوم و مس و سایر فلزاتی که در تماس با آب تجزیه می‌شوند، استفاده نکنید. وسایل برنده یا تجزیه‌شونده می‌توانند به سلامتی ماهی‌ها آسیب برسانند؛ درحالی‌که می‌توانید به‌جای آن‌ها از وسایلی مانند سنگ‌های کف رودخانه یا کنار ساحل دریا، صدف‌ها استفاده کنید.
منبع: زومیت